Vi bruger Cookies!     

         
 X     
Ib Høy HansenDu er på siden Kladder

Fiktionsfragmenter, manualer etc.

Om leg

Noname

Nyt komma

Kilomandens bjerg

Sejlads

Tommy og Ellinor

Vygotskij

Word og InDesign


Layoutmanualfragmentet kan downloades ved klik her

 

 DOS- og Win3x-projekt

Da disketterne begyndte at vise tegn på formateringstræthed og cd'erne havde overhalet A-drevet indenom, da DOS-æraen havde nået sit sidste punktum med Win95 og det selv at eje og beherske og bestemme over ens computer mere og mere blev et falmet minde, samlede jeg, hvad jeg kunne finde i egne og bekendtes gemmer af den omtalte tids programmer, og arrangerede dem på en cd. Samtidig begyndte jeg at lave en manual til DOS og Win3x. Det fragment, som det blev til, kan downloades ved klik her.

Der var lidt nostalgi i det, et ønske om en sikkerhedskopi til kredsen, vished om, at der er fremtagende programmer i kollektionen, som måske hist og her kan finde fremtidig brug.

Og mulighed for at gå baglæns og vende tilbage eller genskabe et stykke fortid på en særskilt partition eller kasseret computer lokkede vel også. Det er fx stadigvæk muligt at sammenstykke det system, jeg havde inden Windows95, bestykket med DOS 6.22, Windows 3.11, PCTools 3Win, Word 6, QuattroPro 6Win (samt en stribe programmer med installation fra cd) på basis af diskette-cd'en, hvis man har adgang til et A-drev og nogle disketter. Hvis man vil prøve sådan et system, er 200MB HD fint og ½GB fyrsteligt.

Som det fremgår af programoversigten nedenfor, er programmerne arrangeret i 9 grupper, system, drivere, tools, tal & tekst, grafik, andet, data, spil og opgraderingstilføjelser. Det var den gruppering,det forhåndenværende materiale inviterede til.

 

 

CD'en som helhed kan downloades ved klik her. Den er samlet i en zip-fil, fordi jeg fandt det uoverkommeligt at skulle oprette samtlige cd'ens mapper (902) på SkyDrive og uploade de rigtige filer i de enkelte mapper. Zip-filen er splittet i 13 filer af hensyn til SkyDrives grænser for filstørrelse. Vil man teste et enkelt program, bliver man således nødt til at downloade samtlige 13 filer og dernæst unzippe, hvad man skal bruge. I zip-filen findes bl.a. et DOS-leksikon og en påbegyndt installationsmanual som fragmentarisk hjælp.

Besøg  
045816